21 april 2018
14:00

Assyriska United IK

Referat: Västerhaninge IF - Assyriska United IK

Klar seger mot Assyriska United. 1-0 kom redan i 4:e minuten på ett mönsteranfall från högerkanten och avslut av Elvir kliniskt i mål.
Kvittering på Assyriska enda riktiga målchans i första halvlek. En frispark som inte såg helt otagbar ut. Västerhaninge fortsatte att dominera matchbilden och både Nille och Max hade öppet mål som brändes högt, högt över. Berodde dominansen i spelet på att Västerhaninge hade vinden i ryggen i första eller på att man helt enkelt var det bättre laget? Det skulle visa sig i andra.

Assyriska fortsatte med sitt långbollande men den för dagen stabila backlinjen tog enkelt hand om bollarna och kunde vända spelet fort. 2-1 kom följdriktigt genom Max. Med tjugo kvar skickar Elvir på ett skott som Assyriska målvakten tippar i ribban där dyker Max upp och stöter in 3-1 och matchen känns ganska avgjord.
Med kvarten kvar reducerar Assyriska och man stod och tänkte lite till mans skall det bli nervöst det här. Istället punkterar Elvir matchen med sitt andra mål fram till 4-2 och som om det inte var nog, så skickar även Fredrik in en frispark till slutresultatet 5-2.

Västerhaninge gör ingen jätteinsats men är det spelförande laget matchen igenom. Kul att Vedran kom in i andra och krigade. Vedran behövs med sitt djupledsspel.

Nu väntar en ny träningsvecka därefter match borta mot Rågsved nästa helg.

Ett extra tack till "Bollvärdarna" som gjorde ett mycket stabilt arbete.